Sollicitatiebrief Opstellen

Als je op zoek bent naar een leuke baan, is het belangrijk dat je een goede sollicitatiebrief op kunt stellen. Natuurlijk moet je CV er netjes uitzien, maar je brief is de eerste indruk. Deze gebruik je om je potentiƫle werkgever zover te krijgen dat hij jou uitnodigt voor een gesprek.

Een goede sollicitatiebrief ziet er netjes en verzorgd uit, en zorgt ervoor dat degene die hem leest nieuwsgierig naar je wordt op een positieve manier. In je sollicitatiefbrief stel je jezelf voor, en overtuig je je toekomstige werkgever dat jij de geschikte persoon bent voor die baan. Ook is de reden waarom jij die baan, bij dit bedrijf, zo graag wilt hebben erg belangrijk. Soms is dat erg moeilijk, verdiep je eerst in het bedrijf waar je solliciteert, zo maak je een goede indruk. En het opstellen van je sollicitatiebrief is dan een stuk makkelijker.

In je CV staat je opleiding, en je ervaring. In je brief kun je hier kort naar verwijzen, vooral als je een opleiding of baan hebt gehad die goed bij de sollicitatie past. Je vertelt ook iets over je persoonlijke eigenschappen, wat voor karakter je hebt. Eigenlijk verkoop je jezelf, het enige dat je hoeft te doen is iemand ervan te overtuigen dat jij degene bent die ze moeten hebben.

Met een goede sollicitatiebrief wordt de aandacht gewekt, en raakt men geĆÆnteresseerd in wie je bent. Na het opstellen van een goede sollicitatiebrief zul je zien dat je eerder uitgenodigd wordt voor een gesprek. Voordat je je brief opstuurt, laat hem even controleren. Zo voorkom je dat je spelfouten over het hoofd ziet, of dat bijvoorbeeld een zin niet goed loopt. Als jouw sollicitatiebrief helemaal klopt, zorg dat je hem in een nette enveloppe stopt, en besteed ook aandacht aan het schrijven van het adres. Immers, de enveloppe is de eerste indruk die je maakt.

Voorbeeld Sollicitatiebrief

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

What is 4 + 12 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)